online store Új Remény az Állkapocsízületi Rendellenességek Kezelésében: A KDOS módszer
top of page

Új Remény az Állkapocsízületi Rendellenességek Kezelésében: A KDOS módszer

Ma egy rendkívül izgalmas témát szeretnénk megosztani veletek, ami a Kovacs Digitális Okkluzális Sínnel (KDOS) kapcsolatos. Ez egy forradalmi eszköz, amelyet a temporomandibuláris rendellenességek (TMD) kezelésére fejlesztettünk ki és ami a szakmai neve, a Testi kiegyensúlyozás névre keresztelt kezelésünknek.


De mi is pontosan a TMD? A TMD egy állapot, amely a rágóizmokat és az állkapocsízületet érinti. Ez a rendellenesség gyakran okoz fájdalmat az állkapocsban, a fülben, fejfájást, nehézséget a száj nyitásában és zárásában, valamint kattogó vagy záródó hangot az állkapocs mozgatásakor. A TMD-t sokféle tényező okozhatja, beleértve a stresszt, a fogak szorítását vagy csikorgatását, valamint a sérüléseket és a nem optimális fogazatot.


Most pedig térjünk rá a KDOS-ra. Egy friss tanulmány szerint a KDOS (azaz Testi kiegyensúlyozás) nagyon hatékonyan kezeli a TMD-t. A tanulmányban 184 beteg vett részt, akiket TMD-vel diagnosztizáltak és ezzel a módszerrel kezeltek. Az eredmények jelentős javulást mutattak a fájdalom, az étrend, az állkapocs funkció és az életminőség terén.


Az eredmények azt mutatták, hogy az idősebb korú betegek, akiknek az állkapocsízületében lévő porc nem volt a megfelelő helyen, de nem voltak csontritkulás jelei, valamint azok, akik a kezelés előtt magasabb fájdalom-pontszámokat produkáltak, jobb eredményeket értek el a kezeléssel.


A tanulmányban használt képalkotó technika, a mágneses rezonancia képalkotás (MRI), azt mutatta, hogy a betegek 94,1%-ánál az állkapocsízület csontállapota stabil maradt vagy javult, és a lemez hossza változatlan maradt a kezelés után.


Ez a tanulmány nagyon izgalmas hír mindazok számára, akik TMD-vel küzdenek. A KDOS használatával remélhetőleg sok ember életminősége javulhat.


De miért is olyan fontos ez? A TMD nem csak a fájdalmat és a kellemetlenséget okozza, hanem jelentősen befolyásolhatja az életminőséget is. A fájdalom és a kellemetlenség megnehezítheti az evést, a beszédet és az alvást, ami negatívan befolyásolhatja a munkát, a szociális kapcsolatokat és az általános életminőséget. Ezért olyan fontos, hogy hatékony kezelési lehetőségek álljanak rendelkezésre.


A KDOS egy olyan eszköz, amelyet a fogazatra helyeznek, hogy segítsen a rágóizmok és az állkapocsízület helyes működésében. Ezáltal csökkentheti a fájdalmat és a kellemetlenséget, valamint javíthatja az életminőséget.

A KDOS használata mellett fontos, hogy a betegek megértsék a TMD okait és kezelési lehetőségeit. A stresszkezelés, a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a jó alvási szokások mind hozzájárulhatnak a TMD kezeléséhez és a jobb életminőséghez.


Összefoglalva, a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a KDOS hatékonyan kezeli a TMD-t. Ez nagyon izgalmas hír mindazok számára, akik ezzel a problémával küzdenek, és reméljük, hogy a KDOS segítségével sok ember életminősége javulhat.


Ha további kérdéseid vannak a témával kapcsolatban, ne habozz feltenni őket a kommentekben! Köszönjük, hogy velünk tartottál, és várjuk a következő bejegyzést!

Üdvözlettel,

Balance Dental csapata


bottom of page