online store import { local } from 'wix-storage'; $w.onReady(function () { // Check URL for GCLID and store it let url = new URL(window.location.href); let gclid = url.searchParams.get('gclid'); if (gclid) { local.setItem('gclid', gclid); } }); console.log
top of page
nyakfajas.jpg

NYAKFÁJÁS

Görcsös nyakizmok, szinte minden nap jelentkező fájdalom a tarkó, váll tájékon.

MI OKOZHATJA
és lehet valamit tenni?

A KÜLÖNBSÉG

A bal oldali férfi fejtartása normális, a jobb oldalié pedig jócskán előre van esve.

 

Utóbbi nyakizmai több kilogrammal nagyobb súlyt kell tartsanak, így jóval hamarabb megfájdulnak.

Kinek fognak az izmai hamarabb túlterhelődni és ezáltal megfájdulni? Kinek a csigolyái kapnak nagyobb terhelést? Persze, hogy a jobb oldali személynek.

Mi eredményezheti a fejtartás előreesését?

shutterstock_1403296094.jpg

Egy 1991-ben megjelent tanulmány már demonstrálta, hogy a fejtartás befolyásolható a harapási magasság megváltoztatásával.* A harapási magasság növelésével a fejtartás egyenesebbé vált. De mit is értünk "harapási magasság" alatt? Az alsó és felső fogaid együttes magasságát.

Alacsony harapási magasság.

A felső metszőfogak szinte teljesen fedik az alsókat. A páciensnek állkapocsízületi panaszai és fejfájása, valamint nyakfájása volt.

Megemelt harapási magasság.

A fogakat egy kivehető műanyag sínnel kiegészítettük, hogy a hiányzó magasságot kipótoljuk és ezzel a harapási magasságot helyreállítottuk.

IMG_1765.jpg
IMG_1769.jpg
shutterstock_739297498.jpg

AZ ÁLLKAPOCS SZEREPE

Az állkapcsunk különleges csont, ugyanis helyzetét a fogazatunk határozza meg, pontosabban az, ahogyan az alsó-felső fogsorunk találkozik, amikor összezárjuk a fogainkat. Szoros kapcsolata van a nyaki gerinc területével is. Egy 2020-ban készült tanulmány* beigazolta például, hogy az őrlőfogak egyoldali hiánya a C1 és C2 csigolyák (az első két csigolya a koponyánk alatt) elmozdulását okozza. Tehát foghúzások következtében az állkapocs helyzete elferdülhet, ezzel együtt pedig a nyaki csigolyák is.

*Forrás.

13.png

Honnan tudjuk, hogy nálad is ez áll a háttérben?

Egy testi probléma sokféle okból származhat.

 

Pont ezért kezdünk egy olyan vizsgálattal amivel kiderül, van-e torzulás az állkapcsodnál.

A neve elektromyográfia (EMG), amelyet az ideggyógyászatban széles körben használnak. A jelentése (elektro-) elektromos, (myo-) izom, (gráfia) rajzolás, mérés. Tehát elektromos izommérés. Ezzel pontos adatokat kapunk arról, hogy az állkapcsod megfelelő helyzetben van-e, vagy eltorzult, ferde állapotban van esetleg.

 • Mindenkinél azonos a kezelés?
  Határozottan nem. Az állapotfelmérés eredményeitől függően a felvázolt kezelési lépésektől eltérhetünk. Ezt az állapotfelmérés végén történő konzultáció során beszéljük meg.
 • Meggyógyítják az XY betegségem?
  A kezelésnek nem célja olyan betegségek gyógyítása, mely túlmutat a fogorvoslás területén. Kizárólagos célunk a rágószerv optimális állapotának helyreállítása. Annak megállapítását, hogy a rágószerve kóros állapota okozta-e egyéb tüneteit a saját megtapasztalásai igazolhatják vagy cáfolhatják. Ezért is biztosítunk 30 nap tesztidőszakot, illetve ezért végzünk egy teljesen visszafordítható kezelést.
 • Bizonyított módszerről van szó?
  A rágószerv (fogazat, állkapocsízület, izomzat) zavarai és az olyan testi problémák közötti összefüggések, mint a fejfájás, nyakfájás, helytelen testtartás már régóta kutatott témák, melyekről jelentős szakirodalom áll rendelkezésre. A saját módszerünk még nem lett klinikai kutatásban alkalmazva. Terveink szerint a következő 3 évben jutunk el oda, hogy a gyógyszergyárak által is megbízott, ún. szerződött kutatócéget tudjunk megbízni akik segítenek nekünk a tanulmányok elkészítésében, hogy hivatalosan elismert eredményekre építve terjesszük el módszerünket.
 • Kik vagyunk mi?
  Egy második generációs családi vállalkozás vagyunk. Fő célunk az emberek fogazatának testük egészével való összhangba hozása, hogy ezáltal boldogabb, fájdalommentesebb életet élhessenek. Több, mint 17 éve kezdett cégünk pácienseket ellátni és azóta több, mint 4000 ember tisztelt meg minket a bizalmával. A család kitartó munkájával, apró lépésekben sikerült felépíteni a cégünket és megvalósítani azokat a beruházásokat, amelyekkel olyan minőséget tudunk szolgáltatni, amire büszkék vagyunk.
 • Miből áll egy állkapocsízületi kezelés?
  Az állkapocsízületi problémák nem egyetlen betegséget jelentenek, hanem betegségek egy csoportját. Emiatt a kezelések is nagy mértékben eltérhetnek egymástól. Van akinél rendszeres otthoni gyógytorna is megoldja a panaszokat, míg van akinél több mindenre van szükség.
 • Milyen ára van a vizsgálatnak, illetve hol vagytok helyileg?
  A vizsgálat ára 24.990 Ft és nagyjából 1 órát vesz igénybe. Helyileg a 18. kerületben, az Üllői út 437. szám alatt találsz meg minket.
 • Mennyibe kerül a kezelés?
  A kezelések ára nagy mértékben változó attól függően, hogy milyen betegséggel is állunk szemben. Emiatt javasoljuk, hogy ellátogass az "Árak" oldalunkra, ahol részletes videós és írásos anyagainkkal áttekintést kapsz a kezelésekről, árakról!
 • Mikor vagytok nyitva?
  Nyitvatartásunk jelenleg: H-SZ-P: 9:00-17:30 K-CS: 9:00:19:30

TUDOMÁNYOS CIKKEK

GYERE EL EGY VIZSGÁLATRA

Címünk:

1181 Budapest, Üllői út 437.

Nyitvatartási idő:

Hétfőtől péntekig 9:00 - 17:30 között.

Az mérés és konzultáció ideje kb. fél óra.

Telefon: +36-20-249-7016

Email: info@balancedental.eu

Szakmailag rólunk

2011-ben Kínában, a mi mintánkra és technológiánkkal megalapították a Kovács féle központot.

A képen a Zheijang Fogorvostudományi Egyetem Állkapocsízületi munkacsoportja látható, látogatáson a központban.

2021-11-07_12h41_06.png
bottom of page