online store import { local } from 'wix-storage'; $w.onReady(function () { // Check URL for GCLID and store it let url = new URL(window.location.href); let gclid = url.searchParams.get('gclid'); if (gclid) { local.setItem('gclid', gclid); } }); console.log
top of page
Fogpótlás - korona.jpg

Fogpótlás és magas minőségű fogászati megoldások

Célunk, hogy segítsünk Önnek visszaadni a gyönyörű, természetes mosolyát. Büszkék vagyunk arra, hogy széleskörű fogpótlási megoldásokat kínálunk minden egyedi igényre, legyen szó ideiglenes vagy fix fogpótlásról, beültetésről vagy hídról.

Mi is az a fogpótlás?

A természetes fogak nélkülözhetetlenek az étkezéshez, beszédhez és az általános jóléthez. Foghiány esetén rendkívül fontos tehát a fogpótlás, ami azt jelenti, hogy mesterséges módon pótoljuk a hiányzó fogakat. Ez az eljárás nemcsak az esztétikai szempontok miatt fontos, hanem azért is, mert segít visszaállítani a fogak normális funkcionalitását.

Miért kell pótolni a hiányzó fogakat?

Azért van szükség a hiányzó fogak pótlására, mert egy fog kihúzása után a szomszédos fogak, vagy akár több is, hajlamosak a keletkezett üres térbe vándorolni. Ez rosszabb fogérintkezést és a fogak fokozottabb kopását okozhatja. A maradék fogak nagyobb terhelést kapnak, mivel kevesebb fog osztja meg a rágásból adódó terhelést, és ez elindíthatja a fogíny és a fogakat tartó csontstruktúra lebomlását, ami hosszú távon a fogak lazulásához vezethet. A megbillenő, elmozduló fogak pedig az állkapocs elcsúszását, a felső és alsó fogazat rossz záródását okozhatják.

Leggyakoribb fogpótlási megoldások

Hiányzó fog esetén az esztétikai és az egészségügyi szempontokból is szükséges a fog pótlása. A rendelőnkben leggyakrabban alkalmazott fogpótlási fajták:

A fogpótlás típusai

Akár egyetlen fog, akár teljes fogsor pótlására van szükség, a páciens különböző eljárások közül választhat. Minden esetben ajánlott a fogorvosi konzultáció, hiszen a kezelés során részletes és személyre szabott információt kaphatunk a beavatkozások típusairól.

Ebben a rövid összefoglalóban bemutatjuk a fogpótlás típusait és azok főbb jellemzőit.

Korona

A korona egy gyakori fogpótlási technika, amit abban az esetben érdemes választani, ha csak egyetlen egy fogat kell pótolni. A korona egy burok, ami megvédi a sérült és romlott fogat, és közben esztétikailag is helyreállítja azt.

Két népszerű típusa a cirkónium korona és a fémkerámia korona. A legmodernebb CAD/CAM technológiával a foghoz illeszkedő, rendkívül pontos cirkónium koronát lehet készíteni. A cirkónium korona tartós és természetes kinézetű, míg a fémkerámia korona bár erős és árban kedvezőbb, kevésbé esztétikus.

Fog implantátum

A fog implantátum az egyik legmodernebb fogpótlási eljárás, hiszen magát a gyökeret is pótoljuk a beavatkozás során, egy titánium csavar formájában. A műgyökér beültetése nem csak a tartósságot biztosítja, de az ínnyel is hasonlóan kapcsolódik, mint a természetes foggyökér. Akár egy, vagy egymás melletti több hiányzó fog is pótolható így.

 

A legköltségesebb és a leghosszadalmasabb fogpótlási eljárás, de ha implantátumra esik a választás, azzal garantáltan tartós és komfortos eredményt érhetünk el.

Kivehető részleges fogpótlás vagy fogsor

A kivehető fogsor, másnéven műfogsor, vagy protézis lehet a teljes fogsort helyettesítő pótlás, vagy részleges fogpótlás is, amennyiben csak néhány, egymás mellett lévő fog hiányzik. A technika fejlődésének köszönhetően már olyan kivehető fogsorok készülnek, amik teljesen illeszkednek a fogínyre és esztétikailag természetes hatást keltenek.

Fogpótlás híddal

A híd jó választás olyan foghiány esetén, amikor nem csak egy, de annál több fogról van szó. Ahogy a neve is sejteti, a hidak a meglévő fogak közötti teret töltik ki, tehát a pillérfogakra épülnek és akár 2-3 fognyi területet pótolnak.

 

Anyagukat illetően szintén készülhetnek cirkóniumból, vagy fémkerámiából.

Ideiglenes fogpótlás

A fog hiánya esetén, a végleges fogpótlás beépítése előtt alkalmazható ideiglenes fogpótlás. Ha implantátumra esik a páciens választása, érdemes az ideiglenes fogpótlás, hiszen az implantátum beépítése akár hónapokat is igénybe vehet.

Az ideiglenes fogpótlás esetén nem sérül a fog, hiszen a fogak csiszolása nélkül történik az átmeneti fogsor rögzítése.

Kombinált fogpótlás

Egynél több fog pótlására alkalmazhatunk kombinált fogpótlást is, aminek értelmében fogászati híd és stabilan rögzülő, kivehető pótlási megoldásokat alkalmazunk.

caroline-lm--m-4tYmtLlI-unsplash.jpg

Mennyi idő alatt készül el a fogpótlás?

A kezelés és a rögzített fogpótlás időtartama minden esetben függ a választott típustól, a hiányzó fogak számától és a páciens igényeitől. Egy implantátum beépítése hosszú folyamat, mivel a gyógyulási idő is hosszabb, így akár néhány hónapba is telhet a pótlás. A korona és/vagy a híd valamivel rövidebb, néhány hét alatt lezajló folyamat.

A kezelés során több fogászati időpontra lehet számítani, így a páciens igényeinek és egészségének megfelelő technika kiválasztása után hosszú távra alkalmas fogpótlást végezhetünk.

DSC_0899.JPG

Koronák, hidak és héjjak kerámiából

Legfontosabb jellemzők

Fémmentes, ínybarát koronák és hidak

Magas esztétikájú cirkónium kerámiákból

Teljesen digitális munkafolyamattal az optimális harapás és funkció érdekében

Tartós és magas minőségű anyagokból házon belüli digitális fogtechnikánkról

Tegye meg az első lépést. Foglaljon időpontot állapotfelmérésére!

rolunk_02_edited.jpg

A
CSAPAT

Tevékenységünket 2006-ban kezdtük, azóta több, mint 4000 ember járt már nálunk. Családi vállalkozás vagyunk, immár a második generációban. Folyamatosan bővülő csapatunkkal igyekszünk élen járni a szakterületünkön és olyan minőségben szolgáltatni, amelyre büszkék vagyunk.

Állapotfelmérés

1181 Budapest, Üllői út 437.

Nyitvatartási idő:

Hétfőtől csütörtökig 8:00 - 17:30, péntek 8:00-14:30.

Az állapotfelmérés ideje kb. 1 óra.

A teljes vizsgálat ára 24.990 Ft.

Tartalma:

  • 3D szájszkennelés

  • Rágóizommérés

  • Szájüregi rákszűrés

  • Fogvizsgálat és státuszfelvétel

  • Ínyvizsgálat

  • Kezelési terv készítés és konzultáció

Töltsd ki az alábbi mezőket!

Köszönjük. Hamarosan hívni fogjuk.

999999999.20230425181453183.999999999.20230425181453183TqjsM.jpeg
bottom of page