online store import { local } from 'wix-storage'; $w.onReady(function () { // Check URL for GCLID and store it let url = new URL(window.location.href); let gclid = url.searchParams.get('gclid'); if (gclid) { local.setItem('gclid', gclid); } }); console.log
top of page
allkapocsizuleti problemak

ÁLLKAPOCSÍZÜLETI PROBLÉMÁK

A jó hír, hogy lehet tenni vele valamit.

A rossz hír, hogy könnyen tévútra kerülhetsz a kezeltetésében.

Az állkapocs és az állkapocsízületi problémák

Az állkapocsízület az az ízület, ami az arc két oldalán megtalálható és az állkapcsot köti össze a koponyával. A testünk ízületei lehetővé teszik a testrészek mozgatását: a forgatást és hajlítást. Az állkapocsízület viszont a forgó mozgás mellett a csúszó mozgást is biztosítja. Az állkapocs ízület lazasága miatt az állkapocs könnyen mozog jobbra-balra is és ennek köszönhetően tudjuk például nagyra nyitni a szánkat.

Az állkapocs ízület sérülékeny és annak megbetegedése fájdalmas panaszokat okozhat, amik minél hamarabbi kezelést igényelnek.

allkapocs fajdalom

Az állkapocs ízületi problémák okai

Az állkapocsízületi problémák okai lehetnek fogászati eredetűek (például sérült fogak, fogágybetegség, fogpótlás, műfogsor, stb.), de a helytelen testtartás is okozhat állkapocs ízületi panaszokat. Gyakori kiváltó ok lehet az éjszakai fogcsikorgatás és folyamatos fogszorítás (amit okozhat a stressz), az állcsont sérülése (az ízületet ért ütés, baleset hatására), az izmokat érintő betegség és az ízület gyulladása is.

Az állkapocs ízület betegségeinek tünetei

Az állkapocs ízületi gyulladás tünete sokféle lehet. Minden páciens egyéni tüneteket tapasztal, de a fájdalom és az állandó kellemetlenség szinte minden esetben jellemző.

 • Ízületi kattogás vagy egyéb hangjelenségek

 • Fejfájás

 • Állkapocs fájdalom, merevség ébredés után

 • Izomfájdalom

 • Állkapocs mozgáskorlátozottsága

 • Fogérzékenység

 • Állkapocsízület fájdalma

 • Fülfájdalom vagy fülzúgás

 • Egyéb, bizonytalan eredetű panaszok, pl. nyakfájás

Rengeteg tévhittel és helytelen praktikával találkozhatsz az állkapocsízületi kezelésben.

Te is állkapocsízületi problémákkal küzdesz? Érdemes komolyan venni a tüneteket és minél hamarabb diagnosztizálni a valódi problémát, hogy megfelelő kezelést kapj!
 

Fontos, hogy megfelelő szaktudással és eszközparkkal kivizsgálásra kerüljenek az állkapocsízületek, a rágóizmok, a fogazat, illetve ezek összhangja.

allkapocs

Egy kezelés legfontosabb jellemzői

Amennyiben állkapocsízületi problémákkal küzdesz, első lépésben szükséges megállapítani a valódi problémát, csak azután kezdődhet meg a célzott kezelés. Honnan tudhatod, hogy jó kezekben vagy, és a kezelés valóban hatékony és eredményes lesz?

 • A kezelést előzze meg egy részletes vizsgálat

 • Teljesen visszafordítható legyen (fogcsiszolás, fogeltávolítás nélkül)

 • Állítsa helyre az izmok egyensúlyát

 • Rövid idő alatt eredményeket produkáljon

 • Ne járjon fájdalommal

 • Tehermentesítse az állkapocsízületet

Mi garantáltan így járunk el a probléma kezelése érdekében.

A megfelelő terápia alkalmazása elengedhetetlen az állkapocs ízületi problémák kezelése során.

Összhang teremtése

Az általunk legfontosabbnak vélt feladat: helyreállítani a rágóizomzat, állkapocsízület és fogazat optimális, együttes működését.

Mi ezzel kezdjük!

allkapocsizulet és izmok

Hogyan közelítjük meg a problémát?

Pácienseink mondták:

Te is állkapocsízületi problémáktól szenvedsz?

Unod a gyakori fájdalmat? A tünetek sokszor elviselhetetlenek? Szeretnél megszabadulni a kellemetlen érzéstől? Bizonytalan vagy, hogy a fájdalmas panaszok hátterében állkapocsízületi problémák állnak-e?

 

Ne diagnosztizáld magad! Válaszold meg azt a 10 szükséges kérdést, amit a kutatók is használnak állkapocsízületi betegek szűrésére.* A kiértékelést szakértőnk végzi, ingyenesen.

Kérdőív
rolunk_02_edited.jpg

A
CSAPAT

Tevékenységünket 2006-ban kezdtük, azóta több, mint 4000 ember járt már nálunk. Családi vállalkozás vagyunk, immár a második generációban. Folyamatosan bővülő csapatunkkal igyekszünk élen járni a szakterületünkön és olyan minőségben szolgáltatni, amelyre büszkék vagyunk.

Ingyenes előadásunk

Eddig több mint 15.000-en nézték meg!

Mit mondanak, akik már látták?

"Teljesen gyakorlatiasnak, ésszerűnek látom az elhangzott dolgokat és egyetértek azzal, hogy a tüneti kezelés egy esetben sem hozhat tartós eredményt. Az elhangzott adatok természetesen abszolút reálisak a számomra." S.H.

TUDOMÁNYOS CIKKEK

bottom of page