online store import { local } from 'wix-storage'; $w.onReady(function () { // Check URL for GCLID and store it let url = new URL(window.location.href); let gclid = url.searchParams.get('gclid'); if (gclid) { local.setItem('gclid', gclid); } }); console.log
top of page
Gyökérkezelés - szuvasodás.jpg

Fogtömés

Mi történik a fogorvosi székben a fogtömés során? Mi a különbség a tömés, az inlay és az onlay között? Hogyan döntsd el, hogy melyik a legjobb választás számodra?

Itt megmutatunk mindent, amit tudnod kell a fogtömésről, mielőtt a fogászati székbe ülsz!

Itt megmutatunk mindent, amit tudnia kell!

A szuvas fog kezelése

Az egyik leggyakoribb ok, ami miatt fogorvosi székbe ülünk, az, ha a fog fáj és érzékeny. Ez az esetek többségében szuvasodás miatt van.

A lyukas fog könnyen és hatékonyan kezelhető, ha a megfelelő tömés kerül a fog belsejébe. A fogtömés minden esetben érzéstelenítéssel történik, így a beavatkozás fájdalommentes és nem jár különösebb kellemetlenséggel sem.

Névtelen terv-16.png

A fogtömés menete

1. lépés - Előkészítés: Felmérjük a fogak állapotát, kiválasztjuk a megfelelő tömő anyagot, majd előkészítjük a szuvas fogat a kezelésre. Érzéstelenítő injekciót alkalmazunk, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen.

2. lépés - Szuvas fog tisztítása: Megkezdjük a kezelést a fog tisztításával. Megtörténik a lyukas fogban lévő, szuvasodás által érintett részek és baktériumok eltávolítása.

3. lépés - Tömőanyag alkalmazása: Az előkészített fog belsejébe jön a tömőanyag, ami lehet tömés, vagy inlay. A fog sérülése, valamelyik részének hiánya esetén pedig az onlay.

4. lépés - Formázás és kötés: A tömőanyagot precízen formázzuk, hogy megfeleljen a fogak szerkezetének és harapásának. A tömőanyagot egy speciális lámpa segítségével megszilárdítjuk, hogy stabil és tartós legyen.

A 3 fő típus

Tömések:

Előnyök:

✓ Esztétikus  Gyors Olcsóbb  Ideális kis méretű üregeknél

Hátrányok:

❌ Kevésbé precíz és tartós, mint az inlay vagy onlay ❌ Nem javasolt nagy kiterjedésű üregek és nagy foganyag hiány helyreállítására

Inlay:

Előnyök:

Nagy esztétika  Extra tartósság Biztonsággal állít helyre nagyobb foganyag hiányokat is  Ideális közepes méretű üregeknél, illetve fogak közti hézagok kitöltésére  Tökéletesen helyreállíthatja az eredeti fogformát

Hátrányok:

❌Két alkalommal kell a fogorvosi székbe ülnie ❌ Költségesebb

Onlay:

Előnyök:

Nagy esztétika  Extra tartósság  Biztonsággal állít helyre nagy foganyag hiányokat is  Ideális nagy méretű üregeknél, illetve gyökérkezelt fogak ellátásához  Tökéletesen helyreállíthatja az eredeti fogformát

Hátrányok:

❌Két alkalommal kell a fogorvosi székbe ülnie ❌ Költségesebb

Esetbemutatás

Ez a hölgy meg akarta menteni a törött fogát. A fogorvosa azt mondta neki, hogy ki kell húzni ezt a fogat. Eljött hozzánk, és mi újjáépítettük azt, illetve megmentettük az idegeket és az ereket (így nem volt szükség gyökérkezelésre). Körülbelül 2 órát vett igénybe, amíg a fogtechnikai laborunk elkészítette a végleges pótlást, amelyet 15 perc alatt könnyedén be tudtunk ragasztanii.

IMG_2445.jpg
IMG_2444.JPG

Gyakran ismételt kérdések

Mikor szükséges a fogtömés?

Akkor szükséges a fogtömés, amikor a fogakon lévő baktériumok roncsolni kezdik a fogzománcot, és a fog romlani kezd. A szuvasodásért felelő baktériumokat szénhidrátok táplálják (többek között a cukor is ilyen)és eközben savat termelnek, amik megsértik a zománcot, így annak védekező képessége csökken és kialakul a fogszuvasodás. A lyukas fogak érzékenyek, akár fájdalommal is járhatnak. Ezeket kezeljük fogtöméssel, függően a for sérülésétől és a szuvasodás előrehaladottságától.

Mi a fogtömés anyaga?

A fogtömés anyaga lehet amalgám vagy kompozit. Az amalgám tömés hagyományos, fémes anyag, míg a kompozit egy esztétikus fogtömés, amely fényre kötő anyagból készül, és az fogszínhez illeszkedik.

Fájdalmas a fogtömés?

A fogtömés fájdalommentes, mivel érzéstelenítővel történik a beavatkozás. Minimális kellemetlenség, érzékenység előfordulhat, de fájdalommal nem jár.

Mennyi idő a fogtömés?

A fogtömés időtartama attól függ, hogy milyen típusú tömőanyag kerül alkalmazásra és milyen méretű és mély a lyuk, amit kezelni. Általánosságba egy fogtömést 20-60 perc között lehet elvégezni. Az esetleges előkészületek, az érzéstelenítés és az anyagok megkötése is befolyásolhatja az időtartamot.

A fogtömés látható?

Az inlay, onlay, és az esztétikus fogtömés, vagyis a kompozit tömés általában fogszínű és kevésbé látható, mivel a fogszínhez illeszkedik. Korábban gyakran alkalmazott megoldás volt az amalgám tömés, ami egy fémes színű anyag - így ez sokkal láthatóbb, észrevehetőbb volt. Az amalgám anyagot a modern fogorvoslás már nem alkalmazza.

rolunk_02_edited.jpg

RÓLUNK

Tevékenységünket 2006-ban kezdtük, azóta több, mint 4000 ember járt már nálunk. Családi vállalkozás vagyunk, immár a második generációban. Folyamatosan bővülő csapatunkkal igyekszünk élen járni a szakterületünkön és olyan minőségben szolgáltatni, amelyre büszkék vagyunk.

Állapotfelmérés

1181 Budapest, Üllői út 437.

Nyitvatartási idő:

Hétfőtől péntekig 9:00 - 17:30 között.

Az állapotfelmérés ideje kb. 1 óra.

A teljes vizsgálat ára 24.990 Ft.

Tartalma:

  • 3D szájszkennelés

  • Rágóizommérés

  • Szájüregi rákszűrés

  • Fogvizsgálat és státuszfelvétel

  • Ínyvizsgálat

  • Kezelési terv készítés és konzultáció

Töltsd ki az alábbi mezőket!

Koszonjuk! Hamarosan kapcsolatba lepunk Onnel!

999999999.20230425181453183.999999999.20230425181453183TqjsM.jpeg
image0 (11).png

Fogtömés és foghelyreállítás

Konzerváló fogászat

Esztétikus fogtömés - kicsi (1 felszín)

32.500 Ft

Esztétikus fogtömés - közepes (2 felszín)

35.650 Ft

Esztétikus fogtömés - nagy (3 felszín)

41.975 Ft

Amalgám tömés eltávolítása gumilepedős védelemben (kofferdam)

8.400 Ft

Onlay/inlay készítése digitálisan - svájci prémium anyagból (Brilliant Crios)

90.000 Ft

Üvegszálas csappal való felépítés

23.640 Ft

Nagy pontossággal készülő fogtömések és foghelyreállító beavatkozások.

bottom of page