online store import { local } from 'wix-storage'; $w.onReady(function () { // Check URL for GCLID and store it let url = new URL(window.location.href); let gclid = url.searchParams.get('gclid'); if (gclid) { local.setItem('gclid', gclid); } }); console.log
top of page

A fogad megmentése
egyszerűbb, mint gondolnád!

Modern fogászati módszerekkel, biztonságosan és kiszámíthatóan!

Fájdalommentesen

Gyors

Precíz

A gyökérkezelés menete

elhalt fog.jpeg
rootcanaltreatment3_edited.jpg

3

1

root canal treatment2.jpg

2

rootcanaltreatment4.jpeg

4

Fertőzés van a fogadban. Ez nem feltétlen jár fájdalommal, de a fogad tele van baktériumokkal. Első lépésként alaposan megvizsgáljuk a fogakat és röntgen felvételt készítünk.

 

Érzéstelenítőt alkalmazunk a fogra és annak környező szöveteire egy injekció formájában. Ez enyhíti a fájdalmat és a kellemetlenség érzését a kezelés során.

Speciális eszköz segítségével átfúrjuk a fog koronai részét, hogy eljussunk a fogbélüreghez, ahol az idegek és az ereket találjuk.

 

Eltávolítjuk a szöveteket, majd alaposan megtisztítjuk és fertőtlenítjük a foggyökércsatornákat. Ez hatékonyan gátolja a baktériumok terjedését és megelőzi az újbóli gyulladást.

Megtöltjük a fogad belsejét egy speciális anyag segítségével. Ez hermetikusan lezárja a kifertőtlenített gyökércsatornát. Ezzel meggátoljuk, hogy a baktériumok tovább éljenek a csatornában. Ezután lezárjuk a fogat ideiglenes vagy tartós töméssel, hogy megvédjük azt a sérülésektől, esetleges töréstől, míg el nem készül az Onlay vagy korona.

Lezárjuk a fogad tetejét egy speciális fogpótlással, egy "tetővel" hogy ezzel megakadályozzuk, hogy a szájüreged felől vissza fertőződjön a fogad.

 

Ezt a "tetőt" szakszerűen onlay-nak nevezzük.

caroline-lm--m-4tYmtLlI-unsplash.jpg

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

A gyökérkezelésre általában azért van szükség, mert egy fog belsejében gyulladás alakul ki, ami kellemetlen érzéssel és erős fájdalommal járhat. De hogyan történik ez?

A fog legmélyebb része a lágy fogbél, amely idegrostokat és apró véredényeket foglal magába, és a fog táplálásáról gondoskodik. A fogbél anyaga többféle módon is megfertőződhet:

 • Szuvas fog következtében

 • Ismétlődő fogászati beavatkozások következtében, amelyek károsítják a szöveteket

 • A fog megszakadása vagy letöredezése következtében

 • A fog valamilyen károsodása következtében (még akkor is, ha nincs külsőleg észrevehető törés vagy hasadás a fogon)

Ha ezeket nem orvosolják időben és szakszerűen, a foggyökér környéki, illetve a fogban lévő szövetek megfertőződhetnek. Ez a fertőzés fájdalommal és dagadással járhat, illetve sebek is kifejlődhetnek akár a fogban vagy az azt körülölelő csontokon is, a foggyökér körül.

 

Komolyabb esetekben a fog ki is eshet a helyéből, ha a baktériumok eléggé elgyengítik a fogat tartó csontozatot.

Mi a gyökérkezelés célja?

Fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjunk a problémára, mert ha ez nem történik meg, akkor nem csak az eredetileg fertőzött fogat, hanem a mellette lévőket is elveszítheti a páciens. Amikor a fogínyfertőzés terjedni kezd, a test más részeibe is eljuthat (nem csak a száj többi területére), ahol súlyos egészségügyi szövődményeket okozhat.

 

A beavatkozás célja a fertőzött szövetek eltávolítása és a gyulladás enyhítése, a fájdalom megszüntetése. A gyökérkezeléssel megelőzhető a további szövődmények és a komolyabb betegségek kialakulásának kockázata.

Gyökérkezelés fájdalom nélkül

Mielőtt gyökérkezelésre kerül a sor, gyakran érezhetünk erős fájdalmat, duzzanatot és kellemetlenséget a beteg fog környékén. Ezért jogosan merülhet fel a kérdés: mennyire lesz fájdalmas maga a kezelés?

Egy gyökérkezelés során különleges módszerekkel kezeljük a fogat, ami minden esetben helyi érzéstelenítéssel történik és ennek köszönhetően a beavatkozás fájdalommentes.

Érzékenység, vagy enyhe fájdalom visszatérhet a kezelés után és az érzéstelenítő hatásának megszűnését követően, ami teljesen természetes, de ez a fájdalom néhány napon belül enyhül és idővel teljesen elmúlik.

fogászati-vizsgálat.jpg

Az Onlay bemutatása: hatékonyság, precizitás, szakszerű segítség

Az onlay olyan fogpótlási módszer, amely részben vagy teljes egészében beborítja a fog korona részét. Általában porcelánból vagy műanyagból készítik, és ragasztóval rögzítik a foghoz.

A gyökérkezelés után érdemes tehát onlay-t alkalmazni a fogon, hogy megelőzzük a fog elvesztését és újabb fertőzést. Az onlay segít megőrizni a fog funkcionalitását és esztétikáját, valamint védi a fogat az erős rágás okozta sérülésektől.

nő-megérinti-az-arcát-a-fájdalom-miatt.jpg

Ezekre a tünetekre figyelj

Amikor fogászati problémák jelentkeznek, fontos komolyan venni az első jeleket is, hogy időben tudj orvoshoz fordulni, a komolyabb gyulladás, vagy más szövődmények kialakulása előtt. Az alábbi jelek arra utalhatnak, hogy szükség lehet egy alapos vizsgálatra és fogászati beavatkozásra:

 • Fájdalom a fog körül vagy a fogakban

 • Hirtelen vagy tartós fájdalom, különösen rágás vagy hideg-meleg ételek fogyasztása során

 • Általáns érzékenység a hideg vagy meleg ételekre/italokra

 • Gyulladás vagy duzzanat a fogíny körül

 • Kellemetlen szájíz vagy lehelet

 • Gyakori ínyvérzés

 • A fogak elszíneződése, sötétebbé válása

 • Fájdalom vagy diszkomfort nyomás hatására a fogaknál

 • Előzően végzett tömések vagy kezelések sérülése

 

Ha bármelyik fentebb említett tünet vagy panasz jelenik meg, javasolt minél hamarabb cselekedni és a fogorvos által felállított kezelési tervet megkezdeni. Az időben elkezdett beavatkozás segíthet elkerülni a további súlyosabb problémákat és hozzájárulhat a fogak hosszú távú egészségéhez.

Történet

26-gyt1_edited.jpg

Egy fiatal hölgy egy elviselhetetlenül erős fogfájással kereste fel fogorvosát, amely kisugárzott a fél arcára. A fogorvosa elkezdte a gyökérkezelést, (megnyitotta a fogat és részben kitisztította), de a fájdalom nem enyhült. Ezután megkeresett minket, hogy segítsünk neki. A gyökérkezelés során megtaláltunk a fogában egy olyan rejtett csatornát, mely azelőtt nem lett kitisztítva. Emellett finomhangoltuk a fog terhelést is, ugyanis enyhén túl volt terhelve, tehát nagyobb erők érték, mint kellett volna. Befejeztük a kezelést és megszűnt a fájdalma.

A képen a befejezett gyökérkezelés képe látható. A négy darab függőleges fehér csík a feltöltött gyökércsatornákat mutatja.

Kezelőorvos: Dr. Kovács Sebastian

rolunk_02_edited.jpg

RÓLUNK

Tevékenységünket 2006-ban kezdtük, azóta több, mint 4000 ember járt már nálunk. Családi vállalkozás vagyunk, immár a második generációban. Folyamatosan bővülő csapatunkkal igyekszünk élen járni a szakterületünkön és olyan minőségben szolgáltatni, amelyre büszkék vagyunk.

Állapotfelmérés

1181 Budapest, Üllői út 437.

Nyitvatartási idő:

Hétfőtől péntekig 9:00 - 17:30 között.

Az állapotfelmérés ideje kb. 1 óra.

A teljes vizsgálat ára 24.990 Ft.

Tartalma:

 • 3D szájszkennelés

 • Rágóizommérés

 • Szájüregi rákszűrés

 • Fogvizsgálat és státuszfelvétel

 • Ínyvizsgálat

 • Kezelési terv készítés és konzultáció

Töltsd ki az alábbi mezőket!

Koszonjuk! Hamarosan kapcsolatba lepunk Onnel!

999999999.20230425181453183.999999999.20230425181453183TqjsM.jpeg
image0 (11).png

Gyökérkezelés és foghelyreállítás

Konzerváló fogászat

Gépi gyökérkezelés - 1 gyökércsatornás fog - 2 darab kisröntgen felvétellel

70.490 Ft

Gépi gyökérkezelés - 2 gyökércsatornás fog - 2 darab kisröntgen felvétellel

84.400 Ft

Gépi gyökérkezelés - 3 gyökércsatornás fog - 2 darab kisröntgen felvétellel

102.650 Ft

Gépi gyökérkezelés - 4 gyökércsatornás fog - 2 darab kisröntgen felvétellel

117.000 Ft

Onlay/inlay készítése digitálisan - svájci prémium anyagból (Brilliant Crios)

90.000 Ft

Üvegszálas csappal való felépítés

23.640 Ft

Gyakran ismételt kérdések

Milyen módszerrel történik a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés menete több lépésből áll, aminek során a fertőzött fog kezelése a cél. Az elhalt szöveteket eltávolítjuk a fog gyökércsatornáiból, majd azokat speciális, gumiszerű töltőanyaggal zárjuk le.

Fájdalommal jár a gyökérkezelés?

A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően a beavatkozás fájdalommentes. Miután a gyökérkezelés befejeződik, a fog korábbi, fertőzés okozta kellemetlenségei is megszűnnek majd.

Mi történik a foggal gyökérkezelés után?

A gyökérkezelés után az érzéstelenítés hatása fokozatosan megszűnik, és ekkor visszatérhetnek az irritált fog fájdalmai. Teljesen természetes, hogy a kezelés után fájdalmat tapasztalhat a kezelt fog területén, de ez a fájdalom néhány napon belül enyhül és idővel teljesen elmúlik.

A gyökérkezelés utáni fájdalom általában nem erős, de előfordulhat, hogy a kezelést követő napokban szüksége lehet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóra. Fontos, hogy előre tájékozódjon, melyik fájdalomcsillapítót javasolt szedni a kezelés utáni fájdalomra. A kezelést követő napokban fokozottan kell vigyázni a fogra - ne egyen kemény vagy túl forró, túl hideg ételeket és italokat.

Kell ideiglenes tömés?

Igen, a gyökérkezelés során általában először ideiglenes tömést helyezünk el a fogon, ameddig el nem készül a korona vagy az onlay. A gyökérkezelés után egy második fogorvosi látogatásra lesz szükség az ideiglenes tömés eltávolításához és az onlay vagy korona beragasztásához. Ez megakadályozza, hogy a fog elfertőződjön és segít megelőzni a fogtörést. Fontos kiemelni, hogy elülső fogak esetében legtöbbször elegendő a töméssel való helyreállítás.

Miért színeződik el a fogam gyökérkezelés után?

A gyökérkezelés utáni fog elszíneződés egy olyan jelenség, amely a gyökértömőanyagban bekövetkező kémiai folyamatok következménye a fog belső részében. Az elszíneződés nem mindig azonnal látható, hanem idővel alakul ki. Gondos fogorvosi munkával az elszíneződés kialakulása nagy mértékben csökkenthető. Bár az elszíneződés nem befolyásolja a gyökérkezelés hatékonyságát vagy tartósságát, esztétikailag zavaró lehet.

Van rá megoldás?

A gyökérkezelt fogak elszíneződése nem reagál a hagyományos fogfehérítő eljárásokra, mivel ezek csak a fog külső rétegét fehérítik. Az onlay vagy a korona készítése viszont megoldhatja ezt az esztétikai problémát, hiszen ezek lefedik a fog teljes rágófelületét, visszaadják a fog természetes formáját és színét, és erősítik a fogat, valamint védik azokat további károsodástól.

bottom of page